Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ - ΣΧΟΛΙΑ

Η ανάπτυξη του διαδικτύου έχει κάνει πολύ δημοφιλείς τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. Πρόκειται για τη δυνατότητα που έχει κάποιος, μπαίνοντας σε μια σχετική ιστοσελίδα, να ψηφίσει για ένα θέμα. Παρότι δε θεωρείται έγκυρη διαδικασία (αφού μπορεί αν θέλει κάποιος να ψηφίσει περισσότερες φορές από διάφορους υπολογιστές), είναι πολύ δημοφιλής, γιατί δίνει την αφορμή για να ξεκινήσει η συζήτηση για ένα θέμα. 

 
Στη συγκεκριμένη ψηφοφορία, που το διάγραμμά της βλέπεις παραπάνω , σχετικά με τη μηχανή του χρόνου και τα ταξίδια σε αυτόν, ψήφισαν 434 και 9% αυτών που απάντησαν διάλεξαν να ταξιδέψουν στην εποχή των δεινοσαύρων, το 21% στην αρχαία Ελλάδα, το 7% στο Βυζάντιο, το 6% στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, το 1% στον πόλεμο του ΄40, το 2% στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, το 12% στην ημέρα της γέννησής του και τέλος το 38% στο μέλλον!  
Από τα αποτελέσματα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι δεν ισχύει αυτό που πίστευαν πολλοί, ότι δηλαδή όσο πιο πίσω στο χρόνο πηγαίνουμε, τόσο πιο γοητευτικό μας μοιάζει το ταξίδι, αφού μόνο το 9% διάλεξε να πάει στην παλιότερη εποχή, την εποχή των δεινοσαύρων. Παρόλα ταύτα ένα σημαντικό ποσοστό (21%) θα θελε να κάνει ένα ταξίδι στα βάθη του χρόνου. Συγκεκριμένα θα ήθελε να επισκεφτεί την αρχαία Ελλάδα. Ίσως να εξιτάρει η ιδέα να δουν από κοντά τα θαυμαστά έργα που είχαν διατελεσθεί στην Αθήνα του 5ου αι. π. Χ. την εποχή του Περικλή, του "χρυσού αιώνα".


Επίσης, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το πιο γοητευτικό και ενδιαφέρον ταξίδι μοιάζει να είναι ένα ταξίδι στο άγνωστο μέλλον, αφού οι περισσότεροι αυτών που απάντησαν διάλεξαν αυτό!! Το άγνωστο! 
  • Πώς θα μοιάζει ο κόσμος μας μετά από πολλά πολλά χρόνια;
  • Θα ζουν τα παιδιά μας ως 100 και πλέον έτη;
  • Θα υπάρχουν υπεραυτόματες πόλεις, ιπτάμενα αυτοκίνητα και υπερμοντέρνα αρχιτεκτονική;  
  • Και πολλά πολλά άλλα ερωτήματα που ο καθένας θα θελε να δει από κοντά ...σήμερα! 
Ας πάρουμε μια μικρή γεύση λοιπόν για το πώς θα είναι ο κόσμος μας μετά από 50 και πλέον έτη:


Προσδεθείτε!! θα ζήσουμε μια περιπέτεια στο μέλλον:

Πώς θα σας φαινόταν μια τέτοια θέση για παρκάρισμα ποδηλάτου; 


 

Η σουηδική εταιρία The Astonishing Tribe (TAT) μας παρουσιάζει το μέλλον (όπως θα επιθυμούσαμε να είναι…) της τεχνολογίας κατασκευής οθονών, ως μέρος του προγράμματος Open Innovation:
 
 
Όμως και οι αγορές στο μέλλον ίσως να είναι έτσι:
 

Το σώμα μας:

 
Η πόλη:


Και μια μικρή γεύση από μελλοντικά 3D κινούμενα animation.

  Τα κινούμενα σχέδια του μέλλοντος:
 


Αυτά και άλλα πολλά θα είμαστε στη θέση να "δούμε" αν ποτέ μπορέσουμε να επισκεφτούμε το μέλλον...ή μήπως μπορέσαμε;;;...