Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ο ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (ΔΕΙΓΜΑ)

Σπάνιο video – ιστορικό ντοκουμέντο από την καταστροφή της Σμύρνης, το 1922, το οποίο τραβήχτηκε από τον George Magarian και μόλις πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας από τον εγγονό του, Robert Davidian. 


Ο Μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος ευλογεί τους Έλληνες στρατιώτες

Οι κινήσεις του ελληνικού στρατού κατά τη διάρκεια της εκστρατείας στη Μ. Ασία και οι θέσεις των Ελλήνων στο αμυντικό μέτωπο
 Η ΣΜΥΡΝΗ ΣΗΜΕΡΑ

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η ηλεκτρονική μας ψηφοφορία (μεταξύ αγαπημένων ταινιών των μαθητών της τάξης μας) έφτασε στο τέλος και οι τρεις πρώτες ταινίες κατά σειρά προτίμησης ήταν ο "Ηλίας του 16ου"




το "Ice Age 3"



και το "Titanic"


Συγκεκριμένα οι ψήφοι που έλαβαν οι ταινίες ήταν:



Ο ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ 16ου (1959 - 2008)

Πρώτη προβολή : 6 Απριλίου 1959
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Αλέκος Σακελλάριος
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 83 λεπτά
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ: Κώστας Χατζηχρήστος, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Θανάσης Βέγγος, Σταύρος Ξενίδης
 

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Δύο φίλοι, υποψήφιοι απατεώνες και ο συνεργός τους στο "έγκλημα" αποφασίζουν να κλέψουν έναν αδίστακτο τοκογλύφο που κρατά ως ενέχυρα χρυσαφικά σε μια αρβύλα! Ο ένας από αυτούς ντύνεται αστυνομικός, για να κρατάει τσίλιες, ενώ ο άλλος θα έκανε την κλοπή. Όμως αυτός που θα έκανε την κλοπή καθυστερεί κι αυτόν που είναι ντυμένος αστυνομικός τον καλούν σε ένα άλλο, γειτονικό σπίτι, που υποψιάζονται ότι έγινε κλοπή από την υπηρέτρια. Στο γειτονικό, βέβαια, σπίτι δεν έχει γίνει κλοπή από την υπηρέτρια, όπως νομίζουν κάποιοι, αλλά οι ιδιοκτήτες έχουν χάσει τα χρήματα στα χαρτιά. Κάποια στιγμή όλοι μαζί καταλήγουν στο τμήμα όπου λάμπει η αλήθεια, μια και ο μικροαπατεώνας που έκανε τον αστυνομικό, ο "Ηλίας του 16ου αστυνομικού τμήματος", μέσω μιας σειράς συμπτώσεων, αποδεικνύεται ότι ξέρει ακριβώς τι έχει συμβεί και καταφέρνει να δώσει τη λύση. Οι ιδιοκτήτες αποδεικνύονται ψεύτες, η υπηρέτρια αθώα και ο συνένοχος, που στο μεταξύ έχει συλληφθεί από άλλο αστυνομικό, καταφέρνει να ξεφύγει.




Η ταινία ξαναπαίχτηκε στους κινηματογράφους μετά από 50 χρόνια με την ίδια πάλι επιτυχία. 
 
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Νίκος Ζαπατίνας
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90 λεπτά
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ: Πέτρος Φιλιππίδης, Υρώ Μανέ, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Αντώνης Αντωνίου