Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Οι εικόνες που αντικρίζουν οι αστροναύτες στο διάστημα είναι εντυπωσιακές και προς τη γη και προς το διάστημα. Μια απέραντη μοναξιά βασιλεύει... Ένα απέραντο γκρίζο απλώνεται παντού.





Μόνο αρκετά μακριά, φαίνεται ένας γαλάζιος πλανήτης, η Γη μας!




Αλήθεια τι παράξενη αίσθηση θα είναι να αντικρίζει κανείς τη Γη από τη Σελήνη!Τα συναισθήματα που δημιουργούνται είναι πολύ έντονα. Ένα σφίξιμο στην καρδιά, για το άγνωστο που περιβάλλει το Σύμπαν, "σοφά" τα λόγια των πρώτων αστροναυτών: "Εκπληκτική θέα", "Απερίγραπτη μελαγχολία".




To Discovery έρχεται, το Atlantis φεύγει
Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009 15:05
To διαστημικό λεωφορείο της NASA προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι μετά την 13ήμερη αποστολή του στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Αύριο, προγραμματίζεται η εκτόξευση του Atlantis.
Η προσγείωση έγινε με λίγες ώρες καθυστέρησης καθώς υπήρχαν ανησυχίες εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.
Το Discovery ξεκίνησε την αποστολή του στις 15 Μαρτίου. Κατά την παραμονή του στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, το 7μελές πλήρωμα εγκατέστησε ένα επιπλέον ζευγάρι ηλιακών πτερυγίων. Στον γυρισμό μετέφερε μαζί του την αστροναύτη Sandra Magnus η οποία επέστρεψε στη Γη μετά από τέσσερις μήνες.
Το διαστημικό λεωφορείο αποσυνδέθηκε από τον ΔΔΣ την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη το πλήρωμα αφιέρωσε πέντε ώρες επιθεωρώντας την εξωτερική επιφάνεια του σκάφους και την ακεραιότητα της θερμικής ασπίδας.
«Οι τροχοί σταμάτησαν» ανακοίνωσε ο Διοικητής Lee Archambault όταν το σκάφος εντέλει ακινητοποιήθηκε. Το κέντρο ελέγχου στο Χιούστον απάντησε: «Καλώς όρισες Discovery, μετά τη σπουδαία αποστολή τροφοδότησης με ενέργεια του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού».
Η NASA προετοιμάζει τώρα για εκτόξευση το διαστημικό λεωφορείο Atlantis, το οποίο αναμένεται ότι θα απογειωθεί στις 31 Μαρτίου, με προορισμό το τηλεσκόπιο Χαμπλ. Η αποστολή έχει ήδη αναβληθεί αρκετές φορές, από τον Οκτώβριο του 2008. ( focus )
Δες στα παρακάτω βίντεο την προετοιμασία και την εκτόξευση πυραύλων από τη ΝΑΣΑ στο διάστημα
Πολλά ερωτήματα γεννιούνται στο μυαλό μας: "Είμαστε άραγε μόνοι στο Σύμπαν;" "Από πού ήρθαμε;" "Πώς βρεθήκαμε στη Γη;" "Ποιο θα ναι το μέλλον μας;" "Πόσο μικροί είμαστε απέναντι στην απεραντοσύνη του Σύμπαντος;"
Δες το παρακάτω βίντεο. Τι σκέψεις και συναισθήματα σου προκαλεί;
Ταξίδι από το άπειρο στο απειροελάχιστο!

Είναι ένα ταξίδι υψηλών ταχυτήτων, με άλματα επί 10.
Ξεκινάμε το ταξίδι μας με απόσταση 1 μέτρου, και αυξάνοντας 10 φορές σε κάθε βήμα , 10 μέτρα, 10x10 = 100μ., 10x10x10 = 1.000μ., 10x10x10x10 = 10.000μ., κ.ο.κ., μέχρι …..τα όρια των γνώσεών μας σε περιοχές εκτός του γαλαξία μας.

Αργότερα θα επιστρέψουμε, λίγο γρηγορότερα, μέχρι το σημείο αφετηρίας μας και θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας στην αντίθετη κατεύθυνση, δια του 10 κάθε φορά στον μικρόκοσμο.

Παρατήρησε στις σταθερές των νόμων του σύμπαντος και σκέψου πόσα πράγματα απομένουν να ανακαλύψουμε...
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!!