Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

Ο μικρός Χαραλάμπης φέρθηκε στον υπολογιστή σαν να ήταν άνθρωπος. Σαν να είχε ψυχή και καρδιά. Σαν να καταλάβαινε την κούρασή του και τη στενοχώρια του. Το μικρό παιδί συγκίνησε τον υπολογιστή που για πρώτη φορά είδε κάποιον να μην τον αντιμετωπίζει σαν ένα άψυχο μηχάνημα. Η αγάπη για μια ακόμα φορά έκανε το θαύμα της... Όλοι λοιπόν θα πρέπει να έχουμε άσβεστη την Ελπίδα μέσα στην ψυχή μας ότι μόνο με την Αγάπη μπορούμε να σώσουμε αυτόν τον κόσμο


Οι μέρες των Χριστουγέννων προσφέρονται για να δείξουμε την αγάπη μας έμπρακτα. Συνηθίζουμε να συμμετάσχουμε σε εράνους αγάπης, σε επισκέψεις σε ιδρύματα και σε οικονομική βοήθεια προς αυτούς ή απλά στέλνοντας μια κάρτα στα αγαπημένα μας πρόσωπα για να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας. Φτιάξε και συ μια κάρτα και στείλε την σε αγαπημένο σου πρόσωπο. Δες πώς κάναμε πέρσι χριστουγεννιάτικη κάρτα ΚΛΙΚ και γράψε την ευχή που θέλεις σε αυτήν.
Να θυμάσαι όμως ότι ανάλογα με το πρόσωπο που απευθύνεται η κάρτα σου θα πρέπει να έχει και την κατάλληλη αρχή και τέλος:


Π. χ. αν απευθύνεσαι σε φίλο ή φίλη θα έχει πιο απλό ύφος,


αν απευθύνεσαι σε παππού ή γιαγιά θα δείχνεις σεβασμό,


αν απευθύνεσαι σε κάποιον μεγάλο άνθρωπο όχι οικείο π. χ. το δάσκαλό σου θα έχει πιο τυπικό και επίσημο ύφος