Αναλύοντας την ηλεκτρονική δημοσκόπηση καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι κάθονται αρκετές ώρες μπροστά στην τηλεόραση, αφού οι περισσότερες προτιμήσεις ήταν για πάνω από 3 ώρες μπροστά σε αυτή, ενώ οι πιο δημοφιλείς ζώνες ήταν κατά πρώτο λόγο από τις 6 έως τις 10 το βράδυ και στη συνέχεια και πέρα από τις 10 το βράδυ. Εδώ ας ελπίσουμε ότι συμβαίνει αυτό ή με την ψηφοφορία μεγαλυτέρων ή παιδιών που βρίσκονται αυτές τις ώρες μόνο τα Σαββατοκύριακα αλλά ακόμα και τότε με την επιτήρηση των γονέων τους.
Για τις προτιμήσεις των τηλεοπτικών εκπομπών παρατηρούμε(δες παρακάτω στο σχετικό διάγραμμα) ότι στις τρεις πρώτες θέσεις έχουμε κατά σειρά: "Ελληνικές σειρές", "ξένες ταινίες" και "κινούμενα σχέδια".
Είναι εντυπωσιακό και ταυτόχρονα απογοητευτικό ότι παιδιά ηλικίας 4 -14 χρόνων(από έρευνες) παρακολουθούν με προσήλωση και συστηματικότητα σίριαλ που δεν απευθύνονται στην ηλικία τους. Η θεαματικότητα σε αυτές τις ηλικίες είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.("Λάκης ο γλυκούλης", " Η πολυκατοικία", παλιότερα "Παρά πέντε"). Τα σίριαλ αυτά μάλιστα συχνά προβάλλονται και σε ώρες που λογικά τα παιδιά θα έπρεπε να είναι στα κρεβάτια τους, αφού την άλλη μέρα το πρωί έχουν σχολείο. Συχνά ξενυχτούν μαζί με τους γονείς τους για να παρακολουθήσουν τα σίριαλ. Σκοπός τους είναι να κάνουν κάτι όλοι μαζί, να χαλαρώσουν και να δημιουργήσουν μία οικογενειακή ατμόσφαιρα. Στρέφουν όλοι την προσοχή τους στην υπόθεση του σίριαλ και στην πραγματικότητα η επικοινωνία μεταξύ τους είναι ελάχιστη. Οι κουβέντες τους είναι σύντομες και αφορούν αυτό που εκείνη τη στιγμή παρακολουθούν, το οποίο είναι ελκυστικό γιατί παρουσιάζει ένα ελαφρύ παραμυθένιο τρόπο ζωής. Συχνά οι πρωταγωνιστές είναι και νεαρά παιδιά, έτσι οι μικροί τηλεθεατές ταυτίζονται με αυτούς τους ήρωες και παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις.
Τα παιδιά όμως φαίνεται ότι δεν παραλείπουν να βλέπουν και εκπομπές κινουμένων σχεδίων. Μάλιστα στο τηλεβαρόμετρο της Agb και επί συνόλου δέκα δημοφιλέστερων προγραμμάτων, εκτός από τις πέντε πρώτες θέσεις που φέρουν την υπογραφή σίριαλ, στα υπόλοιπα πόστα συναντάμε παιδικές εκπομπές και κινούμενα σχέδια.
Τέλος οι ξένες ταινίες φαίνεται ότι είναι ψηλά στις προτιμήσεις μάλλον από μεγαλύτερους στην ηλικία ανθρώπους και λιγότερο από παιδιά, παρόλο που πολλές ξένες ταινίες , ιδίως κωμωδίες, περιπέτειες ή ιστορικές προτιμώνται και από παιδιά μικρότερης ηλικίας. Μάλιστα η επιτυχία αυτών των ταινιών αναγκάζουν τους παραγωγούς να συνεχίζουν και σε συνέχειες τις παραπάνω ταινίες(Νο 1,2,3 κλπ)