Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ(AVATAR)

Η ηλεκτρονική μας ψηφοφορία έφτασε στο τέλος και οι τρεις πρώτες ταινίες κατά σειρά προτίμησης ήταν το "Avatar",το "Iron Man 2"

και το "The Twilight Saga New Moon".

Συγκεκριμένα οι ψήφοι που έλαβαν οι ταινίες ήταν:AVATAR(2009)

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 17 Δεκεμβρίου 2009
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: James Cameron
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 166 λεπτά
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ: Sam Worthington, Zoe Saldana, Michelle Rodriguez, Stephen Lang, Sigourney Weaver
ΥΠΟΘΕΣΗ:
Ο Jake (Sam Worthington), ανάπηρος και ύστερα από 5 χρόνια στο ψυγείο, θα κληθεί να αντικαταστήσει τον νεκρό δίδυμο αδερφό του, σε μια επιστημονική αποστολή στον πλανήτη Pandora. Οι άνθρωποι έχουν βάλει στο μάτι τον φυσικό πλούτο του πλανήτη και πρώτα προσπάθησαν να 'εξευγενίσουν' τους ιθαγενείς, μαθαίνοντας τους τη γλώσσα και άλλα "βάρβαρα" έθιμα. Όταν αποτυγχάνουν στρέφονται στην γνωστή συνταγή του βίαιου πολέμου. Τα ανθρωποειδή του πλανήτη είναι πολύ μεγαλύτερα από τους ανθρώπους, έχουν μπλε δέρμα και είναι εξαιρετικά ευκίνητα. Οι άνθρωποι παίρνουν DNA και μπλέκοντάς το με το δικό τους, δημιουργούν γενετικά υβρίδια που μοιάζουν με τους ιθαγενείς, τα Avatar. Μέσω ενός προγράμματος, η συνειδητή σκέψη τους μεταφέρεται μέσα στο υβρίδιο, που αποκτά ζωή, και έτσι μπορούν να κυκλοφορούν εύκολα στην εχθρική γι' αυτούς ατμόσφαιρα της Pandora. Ο Jake είναι ο πρώτος στρατιώτης που θα μπει σ' αυτό το πρόγραμμα, και οι καλοθελητές θα κοιτάξουν να το εκμεταλλευτούν, στέλνοντας τον κρυφά ως κατάσκοπο του τρόπου ζωής των Omaticaya. Θα καταφέρει να γίνει μέλος της κοινότητάς τους, μιας κοινότητας που θα τον μαγέψει και θα τον γεμίσει διλήμματα...
Ένα εξαιρετικό film βγαλμένο από το μέλλον που τα οπτικά εφέ συνδυάζονται με την μαγεία του 3D, σε έναν κόσμο που καταφέρνει να προβάλλεται εντελώς φυσικά χωρίς να κουράζει, από τη στιγμή που θα συνηθίσει κάποιος και τα ειδικά γυαλιά.