Μία συνταγή μαγειρικής θα πρέπει να περιλαμβάνει κάποιες απαραίτητες πληροφορίες. Συνήθως είναι χωρισμένη σε δύο μέρη:
- Στα υλικά, όπου μας δίνει συνήθως και τη δοσολογία, δηλ. την ποσότητα κάθε υλικού που χρειάζεται.
- Και στην εκτέλεση, όπου μας περιγράφει τη διαδικασία μαγειρέματος βήμα προς βήμα. Πολλές φορές δίνουν και έξτρα πληροφορίες που αφορά το χρόνο ψησίματος, τον αριθμό ατόμων που αντιστοιχούν οι αναλογίες κλπ.
Δες πάλι για τις εγκλίσεις που είπαμε πέρσι ΚΛΙΚ
Η Σοφία αποφάσισε να κάνει γιουβαρλάκια στον αγαπημένο της για να του αποδείξει ότι είναι δεινή μαγείρισσα. Πήρε μαζί και την οικιακή βοηθό της, τη Βενετία και αφού βρήκαν από το διαδίκτυο την κατάλληλη σελίδα προσπάθησαν να πετύχουν το "θαύμα". Για μεγαλύτερη όμως ευκολία η Σοφία διάβαζε στην Βενετία τον τρόπο παρασκευής και αυτή εκτελούσε. Μπορείς να πεις πώς θα απευθύνεται στην οικιακή βοηθό της;
Γιουβαρλάκια Αβγολέμονο
Υλικά: 1/2 κιλό κιμά
2 φέτες ψίχα ψωμιού άσπρου μουσκεμένο σε νερό και στυμμένο
1 φλιτζάνι λάδι
1/3 ματσάκι μαϊντανό
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
3 αυγά
αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
1 φλιτζάνι λάδι
1/3 ματσάκι μαϊντανό
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
3 αυγά
αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ
Προσθέτετε το ψωμί, το 1 αυγό, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι
Αλατοπιπερώνετε
Ζυμώνετε το μείγμα και πλάθετε τα γιουβαρλάκια
Τοποθετείτε τα γιουβαρλάκια σε μία κατσαρόλα
Τα σκεπάζετε με νερό
Ρίχνετε το λάδι
Αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά
Πρέπει να μείνουν με αρκετό ζουμί στο τέλος
Μόλις είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τη φωτιά
Χωρίζετε τους κρόκους από τ ασπράδια
Στίβετε το λεμόνι
Χτυπάτε τους κρόκους από τα υπόλοιπα αυγά
Χτυπάτε τ΄ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα
Ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα
Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού
Προσθέτετε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς να μην κόψει το αυγό
Γυρίζετε το μείγμα στην κατσαρόλα
Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αβγολέμονο παντού
Προσθέτετε το ψωμί, το 1 αυγό, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι
Αλατοπιπερώνετε
Ζυμώνετε το μείγμα και πλάθετε τα γιουβαρλάκια
Τοποθετείτε τα γιουβαρλάκια σε μία κατσαρόλα
Τα σκεπάζετε με νερό
Ρίχνετε το λάδι
Αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά
Πρέπει να μείνουν με αρκετό ζουμί στο τέλος
Μόλις είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τη φωτιά
Χωρίζετε τους κρόκους από τ ασπράδια
Στίβετε το λεμόνι
Χτυπάτε τους κρόκους από τα υπόλοιπα αυγά
Χτυπάτε τ΄ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα
Ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα
Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού
Προσθέτετε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς να μην κόψει το αυγό
Γυρίζετε το μείγμα στην κατσαρόλα
Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αβγολέμονο παντού
Ας δούμε τώρα και σε βίντεο την προσπάθεια των δύο κοριτσιών...