Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

Οι άνθρωποι βλέπουν Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (UFO), εδώ και αιώνες, αλλά μέχρι πρόσφατα κανείς δεν τα έπαιρνε στα σοβαρά. Αφότου άρχισαν τα διαστημικά ταξίδια, στη δεκαετία του 1960, οι άνθρωποι πιο πρόθυμα δέχονται τη δυνατότητα να μας επισκέπτονται μορφές ζωής από άλλους πλανήτες.
Στις 24/6/1947, ο Κένεθ Άρνολντ πετούσε με το μικρό του αεροπλάνο πάνω απ' την πολιτεία Ουάσινγκτον, όταν είδε 9 αντικείμενα ''σαν δίσκους'' να πετάνε μπροστά του. Η περιγραφή του Άρνολντ γι' αυτά τα μυστηριώδη αντικείμενα έμεινε και έκτοτε αποκαλούμε τα UFO ''ιπτάμενους δίσκους''.
Το περιστατικό Ρόζγουελ

Οι κάτοικοι του Ρόζγουελ, στο Νέο Μεξικό, είδαν ένα μεγάλο δίσκο να πετάει πάνω απ' την πόλη τους, στις 2/7/1947. Την άλλη μέρα, ένας ιδιοκτήτης ράντσου βρήκε ένα διαλυμένο αντικείμενο. Ο ταγματάρχης Τζέσι Μάρσελ, από ένα κοντινό στρατόπεδο, μάζεψε τα συντρίμμια, αλλά τα πήρε η κυβέρνηση των Η.Π.Α και δεν εκτέθηκαν ποτέ. Ήταν συντρίμμια ενός UFΟ;
Κανείς δεν ξέρει αν και ακολούθησε στρατιωτική ανακοίνωση, η οποία ανέφερε ότι τα συντρίμμια ανήκουν τελικά σε μετεωρολογικό μπαλόνι. Ωστόσο, οι ιστορίες που θέλουν αξιωματικούς να παραγγέλνουν φέρετρα για παιδιά και η δυσπιστία του κόσμου στην ανακοίνωση ήταν αρκετές και να μετατρέψουν το Ρόζγουελ σε πρωτεύουσα των ΑΤΙΑ.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με βάση την ιστορία της πόλης, παρουσιάζει η επίσκεψη στο τοπικό μουσείο. Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να δει τα γεγονότα του Ρόζγουελ σε χρονολογική σειρά, ξεκινώντας με εκθέματα εφημερίδων αλλά και έγγραφα ανθρώπων που υποστήριξαν προσωπική επαφή με εξωγήινους.Παρατηρώντας όλα τα εκθέματα του μουσείου, μπορεί κάποιος να καταλάβει γιατί οι ιστορίες γύρω από το συμβάν είναι τόσο αντικρουόμενες και οι πληροφορίες συγκεχυμένες: Τα εκθέματα παρουσιάζονται με τέτοιο τρόπο που μπλέκουν την πραγματικότητα με τη φαντασία. Μεταξύ των εκθεμάτων θα δει κάποιος πολλά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν σε ντοκιμαντέρ ή ταινίες φαντασίας σχετικά με το περιστατικό. Είναι περίεργο ωστόσο το ότι όλοι όσοι υποστηρίζουν ότι απήχθησαν κάποια στιγμή από τους εξωγήινους, έδωσαν αργότερα την ίδια περιγραφή που ξέρουμε σήμερα για τα «μικρά πράσινα ανθρωπάκια με τα μεγάλα μάτια».Ταυτόχρονα, το πιο δημοφιλές τμήμα του μουσείου περιλαμβάνει εκθέματα από την τηλεοπτική ταινία «Ρόζγουελ» του 1994. Μάλιστα το εξωγήινο πτώμα που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα της ταινίας αποτελεί μόνιμο έκθεμα του μουσείου.Στην πόλη, όπως είναι φυσικό, η εξωγήινη παρουσία δεσπόζει σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις. Από τα σχετικά ονόματα στις καφετέριες μέχρι τη διακόσμηση στις τράπεζες, τα πάντα υπενθυμίζουν σε κατοίκους και επισκέπτες ότι εδώ έγινε κάποτε κάτι «αλλόκοσμο».
Όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα της πόλης στο Ίντερνετ, «το Ρόζγουελ έχει να προσφέρει κάτι σε κάθε επισκέπτη, από τη Γη ή από κάποιο μακρινό γαλαξία».




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΤΙΑ(1870-1960)


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΤΙΑ(1970-1990)





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΤΙΑ(2000-2008)