Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα ή τηλεοπτικό σόου, ή τηλεοπτική σειρά είναι μια προγραμματισμένη σειρά τηλεοπτικών μεταδόσεων. Τα τηλεοπτικά προγράμματα που μεταδίδονται μέσω της τηλεόρασης απευθείας (την στιγμή που λαμβάνουν χώρα), λέγονται «ζωντανά» (ζωντανό πρόγραμμα, ζωντανή εκπομπή) ενώ όσες δεν μεταδίδονται απ' ευθείας, αλλά γράφονται σε αποθηκευτικά μέσα για να προβληθούν κάποια άλλη στιγμή λέγονται μαγνητοσκοπημένες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ζωντανών εκπομπών είναι οι ειδήσεις, πολλοί ποδοσφαιρικοί αγώνες, ψυχαγωγικά σόου κλπ., ενώ μαγνητοσκοπημένες είναι οι τηλεοπτικές σειρές (ή απλούστερα και σήριαλ), οι ταινίες κλπ.
Υπάρχουν πολλά περιοδικά(τηλεοπτικά) που ενημερώνουν για τους τηλεοπτικούς σταθμούς και το πρόγραμμά τους ΚΛΙΚ


ΕΡΤ ΚΛΙΚ
ΑΝΤ1 ΚΛΙΚ

STAR ΚΛΙΚ

Δες ζωντανά τηλεόραση ΚΛΙΚ
Σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω προγράμματα θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν πληθώρα εκπομπών. Παιδικά, Ψυχαγωγικά, Ενημερωτικά, Ταινίες κλπ

Από τα πιο ενδιαφέροντα είναι σίγουρα τα εκπαιδευτικά και τα ντοκιμαντέρ που θα πρέπει και να προτιμούνται από τους μαθητές.

Επίσης θα έχεις παρατηρήσει ότι πάνω από κάθε πρόγραμμα υπάρχει και ένα σήμα. Το σήμα αυτό δείχνει ποιοι μπορούν να δουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, δηλαδή σε ποιες ηλικίες απευθύνεται. Το σήμα χρησιμεύει για να μπορούν να γνωρίζουν οι τηλεθεατές πριν αρχίσει το πρόγραμμα αν επιτρέπεται να το δουν τα παιδιά ή μόνο οι ενήλικες. Μ' αυτό τον τρόπο μπορούν να προστατευθούν οι ευαίσθητες ηλικίες από ακατάλληλες σκηνές ή ακατάλληλο λεξιλόγιο.
Δες παρακάτω στην εικόνα τα σήματα που αντιστοιχούν σε κάθε ανάλογη εκπομπή και στη συνέχεια προσπάθησε να ενώσεις τα σωστά ΚΛΙΚ